Gasconne Varken

Het porc Noir de Bigorre is net als de Spaanse Belotta en andere pata negra-varkens een afstammeling van het zwarte oervarken, de Ibérico. Al in de prehistorie leefden deze varkensrassen in de uitgestrekte bossen rond de Pyreneeën.

De Bigorre is een dier dat niet veeleisend is en zomer en winter autonoom buiten leeft. Hij heeft wel veel ruimte nodig en beweging. Anders wordt hij té vet. Zwarte varkens zoeken hun voedsel grotendeels zelf. Ze krijgen geen soja, geen maïs en geen genetisch gemanipuleerd voedsel, wat funest zou zijn voor de vleessmaak. Daar staat tegenover dat ze massa’s lokale graangewassen als gierst, koolzaad, zonnebloemen en rogge verorberen. In de herfst zijn er kastanjes en eikels. Die geven het vlees zijn fijne smaak en aroma.

Het Gasconne-varken krijgt gemiddeld acht biggen, tegenover de twaalf tot dertien van het witte varken. Als de biggen vijf weken oud zijn gaan ze naar de grote stal tot ze twee, maximaal drie maanden oud zijn. Dan laten we ze opgroeien in hun natuurlijke habitat van een bijna 7 hectare tellend bos, tot ze twaalf maanden oud zijn en de varkens geslacht worden.

 

 • Product

  Product

  Vlees van kwaliteit uit uw omgeving! Het vlees van de Bigorre is een ware delicatesse.

  Lees meer
 • Foodtruck

  Foodtruck

  Organiseer jij een festival, braderie, een geweldig feest waar onze onweerstaanbare producten niet mogen ontbreken?

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.